Párolt káposzta

  • 2018.06.27.
  • 0

Alig várom, hogy tavasz végén megjelenjen az első káposzta a piacon. Szinte tobzódom benne, annyira szeretem. Csak úgy magában, vagy salátának ecettel, majonézzel, akárhogy. Ebben a hűvös nyárban (vagy enyhe télben?) párolva is jól esik.
Hozzávalók:1 káposzta1 nagy vöröshagyma1 dl olaj1 csipet köménymagsó1 dl száraz fehérborElkészítés:Az olajon megpároljuk a felszeletelt hagymát. Kicsit pirítjuk rajta a köménymagot, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, sóssuk, és lassú tűzön együtt pirítjuk. Felengedjük a borral, és nem teljesen puhára főzzük. Inkább ropogós, ress maradjon.
Magában.Kenyérrel.Zsemlével.Hússal.Akárhogy.Almás vörös káposzta recept itt.
a malacsült alatt.