Lencsefőzelék reszelt zöldséggel

  • 2018.06.11.
  • 5

Van néhány lencsés étel a blogon, lencsefőzelék is. Hagyományos és bibliai fahéjas
is. Bár nem a nyár jellegzetes étele, de a nyár sem jellegzetes. Most például egészes hűvös van, úgyhogy miért ne főznénk lencsét. Meg egyébként is. Miért ne főznék lencsét bármikor, amikor szeretjük a lencsét?Hozzávalók:3 dl lencse1 evőkanál reszelt zöldségpaprikás rántásElkészítés:A lencsét előző este beáztathatjuk, de én nem tettem. Bő vízben feltesszük főni a zöldséggel, és berántjuk, amikor puha. ha nem áztatjuk be, akkor több víz kell neki, és könnyebben odaég. Tehát figyelni kell rá. Pirított, főtt, füstölt tarjával tálaltam, de akár bundás kenyér is jó hozzá.Vigyázat! A lencse nem hoz szerencsét. Ne legyünk babonásak! Isten teheti szerencséssé az életutunkat. Figyeljünk rá! Ezt úgy tehetjük meg, ha olvassuk a Bibliát, imádkozunk, hallgatjuk a prédikációt a tempomban, és igyekszünk úgy élni, ahogy ezekből megértjük.