Rumos meggyes olajos piskótában

  • 2018.05.25.
  • 1


Már van egy ehhez hasonló olajos piskóta blogon a Raffaello tortánál.
Kiskukta receptje alapján készült, de ebbe tettem egy evőkanál rumot is, ami nagyon jó ötletnek bizonyult. Gyönyörű, magas sütemény lett belőle.Hozzávalók:20 dkg cukor+ 70 g a habba35 dkg liszt1 csomag sütőpor1,5 dl olaj1,5 dl tej4 tojáscsipet sókis citromlé1 evőkanál rumrumos meggyElkészítés:A tejet, olajat, tojássárgáját és a cukrot egy keverőtálban összevegyítjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Először fakanállal óvatosan,
majd a robotgéppel alaposan kikeverjük. Közben beleöntjük a rumot is. Utána felverjük a habot a cukorral, és kisebb adagokban hozzáadjuk a masszához. Kézi habverővel vegyítjük el. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A gyümölcsöt rádobáljuk, nem kell lisztezni, nem fog teljesen lemerülni, mert a tészta sűrű. 2000 fokra előmelegített sütőbe toljuk, amikor szépen feljött és már kezd barnulni, akkor 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Ha már nagyon barnul, de még lágy a közepe, akkor terítsünk rá egy papírt. Kockára vágva kínáljuk.
.

Címkék

Meggy Sour Cherry