Rántott báránymáj

  • 2018.03.26.
  • 2

Nem mondok újdonságot: közeledik a húsvét. Nyuszik,
csibék, tojások árasztják el a boltokat, és nincs ezzel semmi baj. Csak azt sajnálom, hogy a bárányok szinte teljesen kimaradnak a kínálatból, pedig eredetileg fontos szimbólum volt, és közkedvelt húsvéti étel. Én is főztem már tárkonyos báránylevest, sült bárányt rozmaringgal és egy másikat

fokhagymával, sőt egy játékot is hirdettem. Az volt a kérésem, hogy báránnyal készült ételeket készítsenek résztvevők. Nagyszerű ételekkel neveztek. Itt olvasható az összefoglaló.Az elmúlt években többször vettünk egy egész bárányt nagyon kedvező áron tenyésztőtől, ez a báránymáj is akkor készült, csak lemaradt a blogról. Most pótolom.
A májat szeletekre vágjuk, sós, fokhagymás tejben áztatjuk néhány órát, majd a szokott módon lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és kisütjük. Talán a rizs nem egészen autentikus köret, de ez került mellé.
Áldott ünnepi készülődést kívánok!Bibliás elmélkedés olvasható itt.

Címkék

Bárány Lamb