Narancsos túrótorta

  • 2018.03.04.
  • 1


Mivel a férjemnek komoly diétát kell tartania, nem is sütöttem mostanában mást, mint neki megfelelőt, de most egészen beleszerelmesedtem Katalin túrótortájába. Újra és újra visszagörgettem a blogjában, míg végül szombaton el is készítettem. Nagyon ízlett a családnak. Mivel nem teljesen olyan, mint az övé, ezért közlöm a receptet is.Hozzávalók:-tészta4 kis tojás3 ek cukor3 ek liszt+ 1 mokkáskanál sütőporegy fél citrom és egy negyed narancs reszelt héja-krém40 dkg túró2 dl házi joghurt1 vaníliás cukor20 dkg porcukor2 dl Hulala 2/3-a felverve2 narancs húsa felkockázvaa maradék reszelt citrushéj1 csomag zselatin2 dl frissen facsart narancsléA pudingot végül is nem használtam fel.A hozzávalók egy része
Elkészítés:A piskótához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, hozzáadjuk a sárgáját, a citrushéjakat, majd leállítjuk a gépet, és óvatosan belekeverjük a szitált sütőporos lisztet. 18 cm-es csatos tortaformában 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Aztán nézünk egy nagyot, mert akkora lesz, hogy ketté is vághatjuk. Pedig kicsik voltak a tojások, azért számoltuk háromnak. Viszont házi, úgy látszik jobban verődik.Ha már ketté vághatjuk, akkor ketté is vágjuk.
A krémhez a túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk
a többi anyagot kivéve a narancslét és a zselatint, melyeket oldódásig összekeverünk, forralásig melegítünk, kicsit hűtjük, és hozzáadjuk a krémhez.
A piskótát visszahelyezzük a formába, megtöltjük a krémmel, ami kitölti az egészet, és még marad is. Ebből lesz, habbal díszítve a bal oldalon látható krémpohár. Ráhelyezzük a másik lapot, és ráöntünk egy kevés krémet. Dermedésig hideg helyen tartjuk.