Túrófánk

  • 2018.01.26.
  • 7

Egy tejfölös fánkot sütöttem eddig a farsangi készülődés jegyében, de még szemezgetek egy-két új recepttel. Két éve játékot is hirdettem Ételek jelmezben címmel. Az összesítés itt olvasható.A túrófánk nagyon finom lett, gulyásleves után ettük.
Házi tejből készült saját készítésű túróból.
A tejföl is házi, mert az az igazi!Hozzávalók:50 dkg túró3 tojás5 dkg liszt5 dkg zsemlemorzsacsipet sóolaj-a panírozáshoz zsemlemorzsa,
Elkészítés:A túró áttörhetjük krumplinyomón, de én csak villával kevertem el. A tojásfehérjét fel lehet verni hozzá, de nekem úgy nagyon beszívta az olajat. Így aztán azt találtam legjobbnak, ha csak összekeverjük a hozzávalókat. 5 percet állni hagyjuk, vizes kézzel lapos korongokat formázunk a masszából, zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.(Horváth Ilona receptje alapján)A bohócsapkával még ennél a farsangi fánk receptnél is lehet találkozni. Szeretettel ajánlom figyelmükbe az ott közölt bibliás elmélkedést is.