Almás sajtos szelet

  • 2017.12.18.
  • 2

Igazi főétel az ünnepekre. Akár délelőtt előkészíthető, aztán csak sütni kell.Hozzávalók:8 szelet karaj,2 alma
citromlé,
őrölt fahéj,
(cukor)olaj-mártás:
1 kis pohár tejföl,
10 dkg reszelt trappista, vagy más keményebb sajt,
1 ek. liszt,
1 tojás,
kevés só,
apróra vágott zöld petrezselyem.Az
almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy kevés citromlevet és őrölt fahéjat keverünk hozzá. Cukor nélkül is készíthetjük.A reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből palacsintatészta állagú masszát keverünk. A vékonyra kivert hússzeleteket olajozott tepsibe tesszük, majd elosztjuk rajtuk
az almát és a sajtos, tejfölös keveréket.
Fólia alatt sütjük, majd levesszük, hogy a teteje is szépen megpiruljon. Krumplipürével vagy rizzsel is kínálhatjuk.
A tálban ugyan 8 szelet hús van, de csak négyhez használtam fel az öntetet. A többit másként készítettem el.Recept
innen.