Zellerkrém leves

  • 2017.11.22.
  • 6


A gyökér és a répa gyönyörű lett a kertben. A zellerrel viszont nem dicsekedhetem. A talaj sem kedvez neki, és többet kellett volna locsolni. Így ez a mostani leves már nem saját gumóból készült. A zellert sokoldalúan lehet hasznosítani, még a vérnyomást is csökkenti, de én nem is gondoltam erre fogyasztás közben. Egyszerűen csak élveztem a finom ízét.Hozzávalók:40 dkg zeller2 evőkanál olaj4 dl víz4 dl tej1 evőkanál liszt2 evőkanál tejfölsópirított kenyérkocka vagy apró tésztaElkészítés:A zellert tisztítás után kockára vágjuk, megsózzuk, és az olajon egy kevés vízzel megpároljuk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá. Amikor már puha, akkor rászórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt,
a tejet, és botmixerrel pürésítjük. Még egyet rottyan, és tálalható. Horváth Ilona szakácskönyvét vettem alapul, de kevesebb liszt is elég lett volna. Kicsit sűrű lett, de nagyon finom.

Címkék

Leves Soup