Almás-diós szelet

  • 2017.10.02.
  • 6


Éppen süteményt kerestem a csülkös bab után, amikor megláttam Évánál ezt a sütit. Nagyon megörültem neki, és mivel minden hozzávaló volt otthon, mindjárt meg is sütöttem. Kisebb változtatásokkal, kétszeres adagot készítettem, és nem tettem rá csokit. NAGYON FINOM!Hozzávalók:20 dkg kristálycukor2 tojás2 csomag vaníliás cukor60 dkg reszelt alma30 dkg rétesliszt20 dkg darált dió1.5 csomag sütőpor1 evőkanál rum1 mokkáskanál őrölt fahéjElkészítés:A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a többi hozzávalót. Közepes, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben sütjük tűzpróbáig. A sütőpor azért 1.5 csomag, mert két megkezdett csomaggal találtam. Valami kis adag kekszbe használhatta a másik konyhatündér. :)