Lencsegulyás

  • 2017.09.26.
  • 5

Sárikámtól kaptuk ezeket a kis bográcsokat. Éppen illenek ehhez a leveshez. Egy másik beállításban megcsodálhatják ezt a szép cserépedényt is. Szintén az ő ajándéka.
Töltött káposztát, ragukat, leveseket lehet benne tálalni. Nagyon hangulatos, és jól tartja a meleget. Főzni is lehetne benne a sütőben, de nem merem betenni, mert a
csirkesütőm
a második használatnál elrepedt.Hozzávalók:15 dkg lencse
1 közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma2 kis sárgarépa1 petrezselyemgyökér3 krumplizellerlevélsó, szemesborstarhonyafél liter pörköltElkészítés:A lencsét feltesszük főni a zöldségekkel. Amikor már majdnem puhák, akkor belekockázzuk a krumplit, egy marék tarhonyát öntünk hozzá, és beleborítjuk a kész pörköltet. Kicsit együtt főzzük, amíg minden
megpuhul. A leves sózásánál figyelembe kell venni, hogy a pörkölt sós.
Én most fagyasztottat használtam.Egy másik recept:
Gulyás. Marha. Jó.