Diókrémes diótorta. Gluténmentes diótorta 4.

  • 2017.09.14.
  • 8

Sose add fel! Nincs probléma csak kihívás! Ilyenfajta bátorításokra hivatkozva láttam neki egy újabb fajta diótortának.
Eszembe jutott ugyanis, hogy az előző sütőmben nemcsak azért volt olyan szép magas a diótorta, mert az az előző sütő volt, hanem alighanem azért is, mert tettem bele egy kanál lisztet és sütőport. Igaz, hogy amikor anyukámmal először készítettük el ezt a tortát teljesen a recept szerint, egyáltalán nem tettünk bele lisztet, mivel nem írta, és gyönyörű lett. viszont lehet, hogy akkor nála sütöttük.
Így hát most került a tésztába egy kanál, de rizsliszt, úgyhogy még mindig gluténmentes. És elképesztően finom. Olyannyira, hogy nem is sikerült a teljes tortát lefényképeznem, de sebaj! Majd az 5. változatot!:)Hozzávalók:14 dkg cukor6 tojássárgája7 tojásfehérjeegy fél citrom reszelt héja1 evőkanál rizslisztfél csomag sütőpor10 dkg őrölt dióElkészítés:A diót elkeverjük a liszttel és a sütőporral. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük a citromhéjat, és felváltva adjuk hozzá a diót meg a habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tortaformába öntjük, és úgy sütjük, akár a piskótát. (Tűzpróba!)Ha kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.Hozzávalók:14 dkg vaj8 dkg porcukor1 tojássárgája10 dkg őrölt dió1 evőkanál rumdiódarabokA tojássárgákat jól kikeverjük a porcukorral és a vajjal, hozzáadjuk a diót és a rumot. Addig keverjük, amíg szép fehér nem lesz.