Szilvás diós csiga

  • 2017.08.23.
  • 4


Már van egy szilvás csiga a blogon, de az kicsit más tésztával és más töltelékkel. Nagyon sok dióm van még, tisztítottam egy jó adagot, ahhoz kerestem receptet. Hamarosan más is készül belőle, mára ez jutott az eszembe.Hozzávalók:-tészta:60 dkg liszt+ a nyújtáshoz25 dkg margarin+a kenéshez10 dkg cukor7 g szárított élesztő3 tojássárgája1 csipet őrölt szerecsendió1 csipet só2 dl tej-töltelék:10 dkg dió2-3 evőkanál vegyes gyümölcslekvárszilvaporcukorrumElkészítés:A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a szerecsendiót, a sót és összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint. Mélyedést készítünk benne, és hozzáöntjük a sárgáját és a tejet meg a cukrot. Összekeverjük, majd az egészet kidagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, és két darabba vágjuk. Kinyújtjuk téglalap alakúra. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a diót és kb 10 szem magozott szilvát helyezünk el rajta. Feltekerjük, két ujjnyi darabokra vágjuk, és tepsibe helyezzük. Az elsőre elfelejtettem cukrot tenni, így a vágás után szórtam rá. A másik már feltekerés előtt is kapott cukrot, mindkettőt megkentem olvasztott margarinnal. Hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, de előtte 3 evőkanál porcukrot elkeverünk 1 evőkanál rummal, és megkenjük vele a csigákat. Megéri a fáradságot, mert különlegesen finom íze van. Bátran ajánlom!Lukácsi Vilma AugusztusIllat árad a kiskertekbőlízek, aromák sűrűsödnek,a nyár boldog öregségébentartja oda arcát a ködnek...De mégis legszebbek az esték:rengeteg csillag a föld felett,egy-egy néha lefut közülük,és senki sem tudja, hova lett?Csak Az, Aki kezében tartjaa Mindenséget - és életünket,s ott, ahová egyedül megyünk,Ő fogja meg majd a kezünket!