Meggyes-csokis túrótorta sütés nélkül

  • 2017.07.05.
  • 9

A meggyes sütik kétségen kívül uralják nálam a terepet. Biztos, hogy versenyelőnyt jelent a három termő meggyfa a kertben az őszibarackokkal szemben, és ráadásul a kert másik részében további 20 csemete vár felnövésre. A mostani tortánál szempont volt, hogy
-nem kelljen a sütőt bekapcsolni, tehát kekszes,-még egy jó nagy zacskó meggy van a fagyasztóban, és mindjárt beérik az újabb adag is,-ne legyen csokis!
-csokis legyen!Noémi ugyanis nem szereti a meggyet, általában a gyümölcsös süteményeket csokoládéval. Így született meg ez a felemás díszítés, de hát úgyis divat az asszimetria a tortáknál. Ez a legjobb túrókrémem eddig, bátran ajánlom bárkinek.

Hozzávalók:-alap:20 dkg háztartási keksz15 dkg margarin10 dkg csokitörmelék-túrókrém:1 kg házi túró
(vagy bolti)20 dkg porcukor2 dl tejszín
1 evőkanál cukor1 csomag zselatinpor30 dkg magozott, fagyasztott meggydíszítés:tejszínhabfriss meggyszemekcsokilapocskák, citromfű levelek
Elkészítés:A kekszet nylonzacskóba tesszük, és húsklopfolóval apróra törjük, majd összedolgozzuk a margarinnal. A tortaforma alját beburkoljuk folpack-kal, rákapcsoljuk az oldalát, és belenyomkodjuk a kekszet. A felére szórjuk a csokit. A túrót 1 dl tejszínnel botmixer segítségével krémesítjük, majd a zselatint elkeverjük a cukorral, a másik dl tejszínnel, és forrásig hevítjük. Hozzáadjuk a túróhoz. Valószínűleg ugyanolyan hatást érek el, ha mindkét dl tejszínt hozzáadom a zseletinhoz, és utána pürésítem. 2/3-ába elkeverjük a meggyet, a kekszes alapra kenjük, majd a sima túrókrémmel befedjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, de kevesebb idő is elég. Utána kiemeljük a formából, rátesszük a tálcára, és óvatosan kihúzzuk alóla a folpack-ot. (Ha valakinek van jobb ötlete ahhoz, hogy ne kelljen a kekszeshez a tortaforma alját is tálalni, kérem írjon megjegyzést.)Majd úgy döntünk, hogy inkább kenünk rá tejszínhabot, hogy szép egyenletes legyen a felszíne. Úgyhogy kár volt külön választani a túrót. Nem baj, a jó papné is holtig tanul.
Díszítjük.Először a nem csokis részt vágtam fel a fotózáshoz, másnap készítettem még néhány felvételt a csokisról. Addigra már nem sok maradt a tortából.:)