ÜNNEPEK, JELES NAPOK.Süssünk piros-sárga süteményt pünkösdre! Összefoglaló

  • 2017.05.30.
  • 6

Újra véget ért egy pünkösdi játék szebbnél-szebb sütikkel. Miért is piros és sárga? Lehetett volna zöld és kék is. A piros és a sárga viszont a tűz színe. A Biblia arról tudósít az első pünkösd kapcsán, hogy Isten eljött a földre láthatatlanul, beköltözött a hívők szívébe Szent Lelke által, és ennek a jele volt akkor az, hogy lángnyelvek jelentek meg az apostolokon. És mellesleg más nyelveken is kezdtek beszélni, hogy mindenki értse az ott állók közül. Pünkösd jelképe a galamb is, mert ez a Szent Lélek jelképe, de a tűz is a fent idézett jelenség miatt. Elmondhatom, hogy az eper tarolt a sütiken. Teljesen kézen fekvő is, hiszen szép piros színével az egyik legjobb választás.
Katalin szépen megformázta a lángokat, szinte izzik a képe. Nagyon szeretem a rizskókot, eperrel még finomabb lehet. Hamarosan kipróbálom.http://katalin-konyha.blogspot.hu/2017/05/rizskoch-eperlangokkal.html...Melinda takaros gyümölcstortájában még a hívők egysége is látszik, ami fontos szempont volt akkoriban és most is.
http://habvero-fakanal.blogspot.hu/2017/05/epres-gyumolcstorta-unnepek-jeles-napok.html...Éva finom kosárkákat készített nekünk, Egyszerű - amint írja, -de nagyszerű! - tehetjük hozzá.http://takarekoskonyha.blogspot.hu/2017/05/vaniliakremes-kosarka-eperrelblogjatekra.html...Teller Zsuzsa cseresznyével készített egy remek túrótortát. Két legyet egy csapásra, mint írja, mert a blogkóstoló játékra is ezzel nevezett. A sok cseresznye együtt itt is példázhatja a hívők szeretet kapcsolatát.https://teller-cake.blogspot.hu/2017/05/sult-turotorta-kekszalappal-33.html...Új játékostársunkat szeretettel köszöntöm. Konyhamalackától
finom krémes kosárkákat kaptunk rajtuk az eperlángokkal. Igazán guszták. Mindjárt regisztráltam is nála rendszeres olvasónak: itt a kezem, nem disznóláb!http://konyhamalackaa.blogspot.hu/2017/05/unnepek-jeles-napok-jatek.html...Végül egy kis apróság tőlem: a pinteresten kutakodva találtam ezt a jópofa reggeli harapnivalót. Keksz, tojás, paprika.http://korsocska.blogspot.hu/2017/05/punkosdi-langok-kekszen-jatekra.htmlMindenkinek köszönöm, akik játszott, és vitte a jó hírét annak, hogy Isten szeret bennünket, és velünk akar lenni már itt a földön is. Áldott ünnepi készülődést kívánok!

Címkék

Pünkösd Pentecost