Oldalas korona

  • 2017.05.13.
  • 8

Közeledik a pünkösdi játékom határideje. Piros-sárga ételeket várok. Lehet egy kis keksz is, vagy torta vagy akár egy saláta, vagy más. A kiírást itt találják.Az oldalas koronára már nagyon régóta készülök. Most végre rászántam magam, szép húst is kaptam.Hozzávalók:1.5 kg sertés oldalassóborsmajoránna0.5 dl félszáraz vörösbor2 gerezd fokhagyma-köret:főtt krumpli, párolt zöldségA húst egyben hagyjuk, előző nap besózzuk. Másnap megtűzdeljük fokhagymával, meglocsoljuk a borral, fűszerezzük, és koszorú alakban meghajlítjuk, és hústűvel összetűzzük. Ha sok a hús rajta, akkor kivágjuk, mert nem lehet jól összefogni. Egy lábasban tesszük fel párolódni kis zsírt és a lecsorgott bort téve alá. A levágott részt is együtt pároljuk vele. Ha kezd puhulni, akkor áttesszük egy tepsibe, köré főtt krumplit halmozunk, és pirosra sütjük őket. Párolt zöldséggel, és a tepsis krumplival tálaljuk. A belsejében is zöldség van. Tálalás előtt természetesen kivesszük a hústűket."Légy hű (Istenhez) mindhalálig, és neked adom az élet koronáját." (Jelenések könyve 2.10b)
Vagyis:
Mit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett,azt készítette el az Isten az őt szeretőknek."(". Korinthus 2. 9)