Meggybőr 33.Blogkóstolóra

  • 2017.05.09.
  • 3


Még hogy nincs isteni gondviselés! Éppen azon gondolkodtam, hogy mit készítsek abból
a hatalmas mennyiségű meggyből, amely még mindig ott lapult a fagyasztó alján. Saját termés, igazán hálásak lehetünk, de már kicsit untuk a meggyes tortákat, kevert sütiket, meggylevest, meggyszószt. Ekkor eszembe jutott a szilvabőr Marisz blogjában. Vajon hogy sikerülne meggyből? És kit sorsolt ki Márti a blogkóstolón? Na, kit? Hát Tortafüggő Mariszt! Ez egyrészt jó, mert mindjárt két legyet ütök egy csapásra, másrészt viszont mindig kínos egy kicsit profiktól főzni, sütni. Azért nekiláttam. Az elkészítése egyáltalán nem nehéz, csak türelem kell hozzá. Viszont a bőr leoperálása a papírról nem ment könnyen. A négy tekercsből csak egy lett ilyen szép, mint a bal oldali, az is csak azért, mert ecsettel megnedvesítettem a papírt. Utána viszont szárítani kellett. A jobb oldali a külső bőr, azért ilyen rusztikus. Nagyon ízlett mindenkinek, úgyhogy nem is tudom a négyet egyszerre megmutatni, mert közben fogyott is. A bal felső sarokban egy darab maradék , meggyléből készült gumicukor látható.Hozzávalók:80 dkg magozott meggy2.5 dl barna nádcukor1 mokkás kanál fahéjElkészítés:A hozzávalókat összekeverjük, és fél órán keresztül főzzük lassú tűzön. Botmixerrel pépesítjük.Két gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, és 50 fokon 8-10 órán keresztül szárítjuk a sütőben. A sütőajtót támasszuk ki egy fakanállal, hogy a gőz kijöjjön. Marisznak nem kellett ennyi idő a szilvabőrhöz. Lehet, hogy gyümölcsönként más.
A nedves papír lehúzásaEgy tepsiből két lap lett, mert ketté vágtam.

Címkék

Desszert Desert