Húsvéti bárány torta JÁTÉKRA

  • 2017.04.12.
  • 2

Ezt a tortát Noémi készítette, és a Süssünk, főzzünk bárányt húsvétra! játékra nevez vele. Itt hirdettem meg. Még csak 17 éves, nagyon büszke vagyok rá, amiért ilyen ügyes. Több receptje
is fenn van a blogon.Hozzávalók a tésztához:260 g finomliszt250 g kristálycukor6 tojás1 csomag sütőporesetlegesen vaníliaaroma vagy citromléHozzávalók a díszítéshez:4 dl habtejszínmeggylétejcsokoládétortagyöngyElkészítés:Elsőként szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét robotgépben összekevertem a 250 g cukorral, a sárgáját pedig egy külön tálban további egy evőkanálnyival. A tojásfehérjékből hab lett, amelyben óvatosan elkevertem a sárgákat. A lisztet összekevertem a csomag sütőporral, majd kisebb adagokban a tojásos keverékbe szitáltam. Az így kapott tészta kétharmadát tortaformába öntöttem, a maradékot pedig egy kivajazott bögre és egy tálka közt osztottam el. 150°C-on egy óra alatt sült át alsó-felsősütéssel.A kisült piskótát miután kissé kihűlt kiszedtem a formákból, és éjszakára letakarva hűvös helyen hagytam pihenni. Másnap a tálkában sült piskótát félbevágtam, és az egyik félből megformáltam a lábakat, a másikból pedig a füleket. A bögrében sült lett a fej, amelyet egy kis igazítás után hurkapálcikával a tortaformában készült tésztába szúrtam. A lábakat fogpiszkálóval er