Almaleves
- 2017.03.21.
- 3
Az almaleveshez általában savanykás almát szoktam felhasználni. A nyári ízhatást nem is tudom utánozni télen, de azért megpróbálom, mert nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket. Itt egy vegyes gyümölcsleves, egy birsalmaleves. egy eperkrém
és most ez az alma. Régebben mindig tettem még bele ezt azt, kis meggyet, lekvárt. Most viszont kitaláltam ezt a reszelést, ettől olyan finom lesz, hogy nem kell hozzá semmi, ami feldobja. Fenn van magától.Hozzávalók:2 alma, az egyik reszelve2 dl tej1 evőkanál lisztfahéjdarabkákcukorElkészítés:Az almákat feltesszük főni a fahéjjal, Amikor már puhák, akkor a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, folytonos keverés mellett a levesbe engedjük, és együtt felforraljuk.
A szerzőről
A parókia konyhájából