Eperkrémes torta Valentin napra

  • 2017.02.10.
  • 3

Valentin napra éppen megfelelő ez a torta, melyet szalalkális lapokból és eperkrémből készíthetünk.
Hozzávalók:- a lapokhoz50 dkg liszt10 dkg margarin15 dkg porcukor1.5 dl tej1 tasak szalalkáli2 tojás- a krémhez:
1 zacskó eper ízű pudingpor5 dl tej3 evőkanál cukor5 dkg vaj10 dkg fagyasztott eper
-díszítés.
tejszínhabElkészítés:A szalalkálit feloldjuk a tejben, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Egy részét vékonyra nyújtjuk, majd
egy tortakarikát (23 cm-s) a tésztára fektetünk, körbevágjuk késsel, és az így nyert lapokat margarinos tepsin sütjük meg. Vigyázat! Nagyon hamar megég. Miután kihűlt, egyenként beletesszük a kapcsos tortaformába a lapokat, és megtöltjük a krémmel.
Hűtőben puhul másnapig, majd kivesszük a formából, és ahol eldeformálódott, ott késsel kiigazítjuk egy kicsit. Az oldalát és a tetejét megkenjük tejszínhabbal, méretre vágott babapiskótával körberakjuk, és átkötjük egy szalaggal, melyet szeletelés előtt természetesen leveszünk. (Én csak 5 lapot készítettem.
A tésztából sok kimaradt, abból
négylapost
sütöttem közepes tepsin.)A krémhez 4 dl tejet felteszünk forrni, a pudingport elkeverjük a cukorral és 1 dl tejjel, majd a forró tejhez öntjük, sűrűre főzzük.
Kicsit hűtjük, és belekeverjük a vajat és az apróra vágott epret. A gyümölcstől hígabb lesz, de ez szükséges, hogy megpuhuljanak a lapok.Jövő héten kezdődik a Házasság hete, melyet nem véletlenül időzítettek Valentin nap, a szerelmesek napja idejére. Ideális esetben a házasságok szerelemmel kezdődnek, és azzal folytatódnak. Sajnos gyakran tapasztaljuk, hogy a szerelem elmúlik, és a felek elválnak. Nem kellene ennek így lennie.
Dr. Pálhegyi Ferenc Keresztyén házasság című könyvében írja, hogy:"A szerelemben és házasságban Isten lényét kell tükröznünk. Hogy ezt tehessük, szakítanunk kell az önzéssel, mert Isten lényege a szeretet. (János első levele 4. rész 8. vers)Az isteni szeretet (agapé) =

- feltétlen elfogadás (akkor is, ha beteg lesz),
- feltétlen odaadás (életét adja...),
- független a hangulattól és az érzelmektől - TETT,
- független a másik viselkedésétől és viszontszeretetétől is,
- nem "én"- , hanem "te" - központú, és ezért személyes.