Rizspelyhes meggyes torta

  • 2017.01.22.
  • 6

Amikor kitaláltam, hogy mit fogok készíteni, akkor beírtam a keresőbe, hogy rizspehely torta, és becs szó, egyetlen ilyen tortát sem adott ki. Egészen meg voltam lepődve. Viszont jelentős mennyiségű ördögfej jött elő a neten, amitől aztán hamar abba is hagytam a nézelődést. Szóval itt van ez az én kis szellemi termékem, ami annyira finom, és olyan egyszerűen elkészíthető, és ... szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.Ha gyorsan elkészíthető és nagyon finom tortára vágyunk, akkor ez éppen megfelelő.
Nem is készítettem fázisfotókat.
A meggykrém a meggyes kekszes sütiből ismerős, csak ott fahéjjal készült.
Hozzávalók:
kb 5 dkg rizspehely10 dkg csoki70 dkg magozott meggy18 dkg cukor2 csomag vaníliás cukor18 dkg búzadaracsipet őrölt szegfűszeg1 l víznövényi tejszíncsokiolajElkészítés:A 10 dkg csokit (jelen esetben jó minőségű, de törmelék) felolvasztjuk, és megforgatjuk benne a rizspelyhet. Azért írtam kb mennyiséget, mert a 10 dkg-os rizspelyhes zacskónak kb a kétharmadát akartam felhasználni, de jelentős mennyiség a padlón landolt sajnos. Az a lényeg, hogy összeálljon, majd egy közepes tortaforma aljába nyomkodjuk. A meggyet összekeverjük a vízzel, a cukrokkal, szegfűszeggel, és 5 percig főzzük. Utána belekeverjük a búzadarát, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg meglátjuk a lábas alját. Ekkor ráöntjük a rizskeverékre*.
Egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap kivesszük a formából, tejszínnel bevonjuk, meggyszemekkel díszítjük, és egy kevés olajjal kevert olvasztott csokival meglocsolgatjuk.
*Én sokalltam, és egy tálkára valót meghagytam nassolni. Most is sokallnám, de legközelebb a nagy tortaformát veszem elő, abba éppen jó lesz ez a mennyiség.Rakosgattam ide-oda, hogy lefotózzam. A teljes tortáról sajnos csak ebből a környezetből maradt kép. Látható, hogy kezdem megtanulni a csokilecsorgatást. Mennyivel jobban sikerült, mint a szaloncukros túrótortánál!