Almás krémes torta

  • 2017.01.09.
  • 1

Férjem 65. születésnapját ünnepeltük. Ezt az egyszerű tortát készítettem, mert nagyon ízlett neki egy karácsonyi vásáron.Hozzávalók:1 kg alma vagy 70 dkg reszelt almacukor, fahéj, citromlé ízlés szerint2 vaníliás pudingpor2 csomag babapiskóta2 dl tejszínhabfixálóElkészítés:Az almát meg kell tisztítani, lereszelni, és 1 dl vízben puhára főzni, majd tetszés szerint ízesíteni. Én télire eltett reszelt almát használtam*, és nem főztem meg előre csak a pudinggal. Ehhez 2.5 dl vízben el kell keverni a pudingporokat, és az ízesített almával keményre főzni. Legközelebb kicsit hígabbra hagynám, hogy jobban átjárja a babapiskótát. A babapiskótával ki kell rakni egy nagy kapcsos tortaformát, majd a forró almakrém felét rásimítani. Még egy sor babapiskóta és a maradék almakrém kerül a tetejére. A tejszínt habfixálóval felverve rá kell simítani. Egy éjszakára hideg helyre kell tenni, majd csokiforgáccsal díszíteni. Habkönnyű!-ezúttal saját készítés

Címkék

Torta Alma Apple