Rumos meggy rummal

  • 2016.07.04.
  • 7

Nyilván első olvasatra nincs semmi meglepő abban, ha a rumos meggyet rummal készítik. Én viszont sütő szeszesitalt szoktam használni, és azzal is elmaradt eddig mindig. Első recept itt.Most mégis kipróbáltam egy jobb minőségű alkoholt: James Cook rumot. 40 %-os. A recept egyébként a régi.A folyamat kezdeteHozzávalók:5 kg meggy1 kg cukor1 evőkanál szalicil vagy nátrium-benzoát1 dl rum10 szem szegfűszeg1
fél fahéjrúd darabolvaElkészítés:
A hibátlan gyümölcsöt kimagozzuk, és egy hibátlan, zománcozott lábosba vagy műanyag edénybe tesszük. Összekeverjük a hozzávalókkal, és két napig hűvös helyen tároljuk.
Lefedjük, néha fakanállal jól megkeverjük. Ezután üvegekbe kanalazzuk a levével együtt, lezárjuk, és a kamrapolcra tesszük. Bármikor használhatunk belőle, a maradék nem romlik meg. A fenti képen látható, hogy 5 kg-ból mennyi lett.Lehet együtt is eltenni cseresznyével.A recept a Befőzés, házi tartósítás című Pelle Józsefné által írt könyvből származik itt pici változtatással.Ilyen volt, ilyen lettSüteményekhez kiváló. És magában is.:) A képen gyümölcskalács
(kevert meggyes) látható. Mivel a rumos meggy nehezebb mint a friss vagy a befőtt, könnyebben lesüllyed a süti aljára.