Durbancs tekercs friss kaporral

  • 2016.06.02.
  • 3

Már van két durbancs is a blogon, itt
és itt, de ez kicsit más. Nemcsak azért, mert nem dinszteltem a kaprot. Eddig ennek a legfinomabb a tésztája. Kívül ropogós, belül puha.Hozzávalók:50 dkg liszt2 dkg élesztő1 dl tej1 kockacukor2.5 dl langyos vízbors2 teáskanál só10 dkg kaporzsír a kenéshezElkészítés:Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a kockacukorral. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, a sót és a vizet. Alaposan összegyúrjuk, és kétszeresére kelesztjük. Én még többet is ott hagytam, mert nem értem rá időben hozzálátni, de csak javára vált. Amikor megkelt átgyúrjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Utána megkenjük zsírral, megborsozzuk, megszórjuk a nyers, vágott kaporral, és
feltekerjük. Ebben az a pláne, hogy egyben marad és olyan, mint a kígyó. A gyerekeknek nagyon tetszik így. A tetejét is megkenjük zsírral, hideg sütőbe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Kivesszük a sütőből, megkenjük vízzel, felszeleteljük, és langyosan tálaljuk.