Erdei gyümölcsös csokitorta

  • 2016.05.12.
  • 6


A Sárgarépás muffinból kimaradt krémet használtam fel ehhez a tortához. Ez is volt a cél.Hozzávalók:3 tojásos kakaós piskóta40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix1 csomag piros tortazselé por1 tortabevonó csoki1 dl olajkrém:250 dkg mascarpone10 dkg porcukor1,5 dl tejfölElkészítés:A tortazselét elkészítjük, és megfőzzük benne a gyümölcsöt. Kettő csomaggal jobb lett volna, nem szilárdult meg rendesen. A piskótát kettévágjuk, a krém felét rákenjük. Amikor már kezd dermedni a zselés gyümölcs, akkor rákenjük a tortára. Ráhelyezzük a másik lapot, melynek alját is megkentük vékonyan a krémmel. A tetejére kerül a maradék krém, és az olajjal puhított tortabevonó csoki. A tetejét egy kis gyümölccsel díszítjük.
A krém hozzávalóit összekevertem, kb egy harmadát használtam fel a muffinokhoz. A tortabevonó csokit lábasban gőz fölött megpuhítottam, és összekevertem az olajjal. Amikor kezdett hűlni, ráöntöttem a tortára.