Meggyes-diós szelet

  • 2016.04.10.
  • 1

Kiskukta tortalapját
vettem alapul, amiből a Raffaello tortám is készült a blogkóstolón Sünisüti után. Kicsit változtattam.Hozzávalók:35 dkg liszt1 csomag sütőpor20 dkg kristálycukor+ 1 evőkanál a habba1,5 dl olaj1,5 dl tej4 tojás
10 dkg darált dió2 evőkanál rum (sütő szeszesital)60 dkg magozott meggyElkészítés:
A lisztet habverővel összekevertem a sütőporral. A robotgépben összevegyítettem a cukrot, a tejet, olajat, tojássárgáját. Rászitáltam a lisztes keveréket, és óvatosan elkevertem. Utána bekapcsoltam a robotgépet magas fokozatra, amíg a massza kivilágosodott. A fehérjét habbá vertem egy kis cukorral, majd először csak egy keveset adagoltam a masszához, és kézi habverővel elkevertem. Néhányszor megismételtem úgy, hogy közben a diót is hozzáadtam felváltva. Amikor az összes hab és az összes dió benne volt, akkor simára kevertem a kézi habverővel. Közben hozzáöntöttem a rumot. Jól le kell szedni a keverőhenger oldaláról is, hogy egyenletes legyen a massza. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntöttem, a meggyet
lisztbe forgattam,
rászórtam. Előmelegített sütőben sütöttem 10 percig 200 fokon, majd mérsékeltem a hőfokot, és tűzpróbáig
maradt benne.

Címkék

Meggy Sour Cherry