Káposztaleves, rizses hús. Csak így, egyszerűen

  • 2016.04.06.
  • 1


Már régóta árválkodott egy kis darab káposzta a hűtőben. Salátából maradt az árva, de túl kicsi volt még egy adaghoz, csak rakosgattam. Viszont pont elég volt levesnek. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen finom lesz.Hozzávalók:20 dkg fehér káposzta1 db virsli2 közepes krumpli1 csipet köménymagsó1 evőkanál piros rántás1 dl joghurtElkészítés:A káposztát nagyobb darabokra vágjuk, és másfél liter vízben feltesszük főni sóval, köménymaggal. Ha puhul, beletesszük a kockára vágott krumplit, és legvégén a karikára vágott virslivel főzzük egy kicsit. Közben berántjuk, és belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt is. Én joghurtot tettem bele.Rizses húsFél kg sertéspörköltet összekeverünk 70-100 dkg főtt rizzsel.
Itt olvasható a marhapörkölt receptje, a sertéspörköltet is így készítem.