Ketchup helyett "Piroska"- LVK. 1. forduló

  • 2015.10.16.
  • 6

Sásdi Melinda új játékot indított, melyre örömmel neveztem. Lássunk világot a konyhában! - javasolja, és erdélyi ételeket vár. Piroskát készítettem nemrég, technikai okokból csak most teszem közzé. Még éppen elkészíthető.Hozzávalók:1 kg paradicsom4 közepes hagyma3 zöldpaprika2 erős paprika3 gerezd fokhagyma1/2 dl vörösbor1/2 dl borecetsócukorcsipet kakukkfűElkészítés:
Az érett, de nem puha paradicsomokat mosás és törlés után rácsra téve megsütjük. Tepsit teszünk alá, hogy a lecsöpögő levet felfogjuk. Ha a paradicsom kezd felrepedezni, akkor mellétesszük a félbevágott paprikákat, a félbe vágott hagymákat. Figyelni kell, és ha valami már kész, akkor ki kell venni, nehogy megégjen.
Ha mind átsültek, akkor húsdarálón ledaráljuk az egészet. Felhígítjuk a borral, borecettel, ízesítjük sóval, cukorral, csipet kakukkfűvel, és az elkapart fokhagymával, és szitán áttörjük.Kis üvegekbe rakjuk, lezárjuk, és 15-20 percig gőzöljük. Én tettem rá egy pici tartósítót is. Mustár vagy ketchup helyett adhatjuk.A recept Pelle Józsefné Befőzés, házi tartósítás című könyvéből való.