Almás-hagymás-boros csirkesült

  • 2015.10.13.
  • 0

Már van egy almás-hagymás csirke a blogon, de ez kicsit más.Hozzávalók:10 csirkecombfél dl olaj20 dkg hagyma (8db)40 dkg savanykás alma2 dl száraz fehér bor1 kávéskanál szárított zsályasóElkészítés:A combokat kettévágjuk, gyengén megsózzuk, és fél óra múlva olajozott tepsibe rakosgatjuk. Közéjük dugdossuk a négy részre vágott hagymát, és a nyolc részre vágott almát. Ráöntjük a bort, és megszórjuk a zsályával. Alufóliával lefedve kezdjük el sütni, majd amikor puhul, a fóliát levéve pirosra sütjük.A combokat tálra rendezzük, a tepsiben maradt dolgokat pedig botmixerrel pürésítjük, és mártásként kínáljuk a sülthöz. Ha még egyszer megsütöm, kevesebb bort teszek bele.