Hideg uborkakrémleves SüniSütitől. 24. Blogkóstoló

  • 2015.09.03.
  • 5

A Habverő és fakanál blog írója a háziasszonya a 24. Blogkóstolónak, ahol egymástól főzünk. Nekem SüniSütit sorsolta. Az előző bejegyzésemben egy finom tortáját ismertettem, most egy egyszerű, de nagyszerű frissítő levest mutatok be tőle. Mivel még tart a kánikula, érdemes megpróbálni a hideg uborkakrémlevest.Hozzávalók:1/2 kg kovászolni való uborka1 evőkanál vágott kapor3 gerezd fokhagyma1 kis pohár natúr joghurt1 kis pohár tejföl2 dl tejsó, borsEzt mind össze kell turmixolni, és már kész is. SüniSüti uborkakarikákat, pirított zsemlekockát ajánl hozzá, vagy egy kis olivaolajat a tetejére.Most, hogy kimásoltam a receptet, döbbenek rá, hogy én rosszul olvastam, és kovászos uborkából készítettem, de úgy is finom volt. Tányérból ettük, de annyira jó ötletnek tartottam, hogy poharakban is fényképeztem.