Meggybefőtt szódával eltéve

  • 2015.06.28.
  • 7

Több mint 20 éve nem tettem el így a meggyet. Eszembe se jutott eddig. Akkoriban elmaradt télig, de hűvösebb volt a kamrám. Most csak egy üveggel próbálkoztam, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. Szerdán került üvegbe, még nem forr.Hozzávalók:
1 kg meggyhez 40 dkg cukor és annyi szóda, amennyi belefér az üvegbe. Nem patronos, hanem gyári szóda kell.Elkészítés:Nagyon tisztára mossuk az üvegeket, csak hibátlan meggyel dolgozunk. Megmérjük, hogy mennyi gyümölcs fér az üvegbe, és arányosan annyi kristálycukrot szórunk bele rétegezve. Utána jön a szóda, gyorsan töltsük meg, hogy a széndioxid ne távozzon el, mert az tartósít. Vagy nem, majd kiderül.