Medvehagymás pogácsa

  • 2015.04.07.
  • 6

A születés-és névnapokat össze szoktuk vonni, és össznépi elnevezés alatt tartjuk. Időnként egy nagyobb ünnephez kerülnek, mint most is. Húsvét vasárnapot és három születésnapot tartottunk. Évi a csokitortát szereti, Ancsi a diókrémes diótortát, Eszter viszont inkább a sósakat. Leveles vajas tésztából akartam készíteni neki
sonkás párnát, de elfelejtettem venni. Maradt viszont medvehagyma a csirkesültből*, így abból készült a sütemény.
Kutakodtam az interneten jó recept után, de mindegyiket hajtogatni kellett volna, és én már a két torta után nagyon fáradt voltam, meg késő is volt, így saját recept lett.
50 dkg lisztbe elmorzsoltam 20 dkg vajat, egy evőkanál sót tettem hozzá. 2,5 dkg élesztőt felfuttattam 1 dl langyos, cukros tejben, a lisztkeverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem. Utána beleütöttem egy egész tojást, és 2 nagy evőkanál tejföllel jól összegyúrtam az egészet. 2 dkg leszárazott medvehagymalevelet megdinszteltem egy kis olajban, és belegyúrtam azt is. Kinyújtottam, megkentem a tetejét felvert tojással. Amint látható, nem használtam pogácsaszaggatót, hanem csak négyzeteket vágtam a tésztából, és kisütöttem. A gyertya csak a móka kedvéért került rá.
*A combokat baconbe, parenyica sajtba és medvehagymába tekertem.Sülés után elfelejtettem lefényképezni.