Lusta asszony csirkesültje

  • 2015.04.26.
  • 9

Biztos mindenkinek van ilyen bedobálós receptje, amit időszűkére tartogat. Mi nagyon szeretjük is.Hozzávalók:1 egész csirke húsosabb részei feldarabolvafél liter rizs90 dkg vegyes zöldség, itt mexikóisó, bors, olaj (sajt)1 liter vízEgy nagy tepsit kiolajoztam, rásimítottam a rizst, arra a zöldséget, és megsóztam, borsoztam. A besózott csirkedarabokat is elhelyeztem a tepsiben. Alufóliával fedve előmelegített sütőbe toltam. Amikor rotyogni kezdett, akkor kis lángra váltottam, fél óra múlva pedig levettem a fóliát, és készre sütöttem. Akkor jó, amikor a rizs már puha. Néha kicsit odapirítom az alját, úgy is finom. A férjem különösen szereti úgy. Lehet sajtot is szórni rá a vége felé.Nagyon finom lesz a rizs ebben az összeállításban, és azért is szeretem, mert egyszerre készül a hús a körettel.