Kefíres

  • 2014.07.11.
  • 7

Hátha valaki nem ismeri. Én ugyanis csak most kaptam meg a receptet. Seresné Losonczy Katalin sütötte az ifihétre, és nagyon finom volt. Eddig joghurttal készítettem, de csak találomra adagoltam a hozzávalókat. Ha túl sok joghurt került bele, akkor krémes lett (lásd lent).Hozzávalók:A pohár a kefír poharát jelenti.2 pohár kefír4 pohár liszt1,5 pohár cukor1 csomag vaníliás cukor1 csomag sütőpor3/4 pohár olaj4 tojásA lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval kikeverjük. Olajozott tepsibe öntjük,
majd lisztbe mártott gyümölcsöket dobálunk rá, és kisütjük. A liszt azért kell, hogy ne merüljenek le a gyümölcsök a tepsi aljára. Sülés után Kati először hosszában, majd ferdén szeletelte, így lett rombusz alakú.Meggyest is készített.Látható, hogy a süti tetején és közepén maradtak a gyümölcsök, ahogy kell.Mérés nélküli változat:
Finom ugyan, de inkább palacsintára vagy tejes pitére hasonlít. Cseresznyével készítettem.Továbbgondolás:Nemcsak a lelkésznek van feladata egy gyülekezetben. Istent sokféleképpen szolgálhatjuk. Van, aki virágot ültet, van aki a pénzügyekkel foglalkozik, van aki pályázatot ír. Egy kis gyermekes asszonytól keveset várunk. Inkább neki van szüksége támogatásra. Egy érett gyülekezetben ezt meg is szokták szervezni. Van, ahol komatálat visznek a frissen szült anyának. Emlékszem, amikor Kati szült, akkor a második kislánya is eljöhetett a gyerekhétre, pedig túl fiatal volt hozzá, de a szeretet parancsa alapján segítettünk. Nem felejtette el. Most, hogy már nagyobbak a gyermekei, ő süt a többieknek. Ahogy süteményt küldött Tátrainé Erika, Gubóné Timi és még sokan mások. Köszönet érte."A jókedvű adakozót szereti és gazdagon megáldja az Isten!" (2. Korinthus 9.7)

Címkék

Szolgálat