Petrezselyem télire

  • 2014.06.14.
  • 8

Nyár elején bővelkedünk petrezselyemzöldben. Érdemes eltenni szűkösebb napokra. Kiskert tulajdonosok tudják, hogy milyen méreg a peronoszpóra, mely tönkreteheti az egészet.
A képen saját termésű levelek láthatóak.
1. A legegyszerűbb mód, ha betesszük a fagyasztóba a megtisztított leveleket.
2. Sóban eltéve:
Először átválogatom, megmosom, és megszárítom a leveleket egy nagy terítőn, melyet kizárólag ilyen célokra használok.
Utána apróra vágom.5 evőkanál vágott petrezselyemhez 1 evőkanál sót adok, jól elkeverem, és csavaros tetejű üvegbe töltöm.
A tetejére is szórok egy kis sót.3. Szárítva:
Ezen a régi aszalós kosáron szárítom, majd lehúzom a leveleket a szárról egyenesen az aromatartó, csatos üvegbe.Továbbgondolás:A zöld a remény színe. Komolyan gondolkodtam azon, hogy ezzel a bejegyzéssel folytatom a pünkösdi írást. Aztán győzött a józan ész. Bár nem lett volna teljesen indokolatlan, mert az ott közölt bibliai idézet előtt ez a mondat áll: "A reménység nem szégyenít meg." (Római levél 5.5)