Nemzeti színű ételek

  • 2014.03.11.
  • 3

Valahol olvastam, hogy a franciák, akik nagy hazafiak, a nemzeti ünnepükön kék-fehér-piros ételeket főznek. Nyakamba vettem az internetet, de nem találtam erre nézve semmit. Vagy ügyetlen vagyok, vagy a hír nem igaz. Viszont az ötlet megihletett.
Vasi pecsenyeSertéscombból, karajból, vagy szép lapockából készítsük. Szeletenként körülbelül 1 gerezd fokhagymát számítsunk. A hússzeleteket sózzuk be, rakjuk egymásra egy dobozban, és közéjük apróra vágott fokhagymát tegyünk. Öntsünk rá annyi enyhén sós tejet, hogy ellepje. Másnap a húsokat töröljük szárazra, mártsuk paprikás lisztbe, és forró olajban süssük ki őket. Most még egy kis őrölt paprikát is szórtam a húsra, hogy pirosabb legyen, de eredetileg nem kell.
Savanyú uborka helyett adhatunk salátát:Kell hozzá 20 dkg fehér káposzta szálasra vágva, 1 kis paradicsom, néhány szelet uborka kockára vágva. Enyhén sózzuk meg, keverjük össze, és egy fél óra múlva már jó is.
Ünnep lévén húslevest is főzünk. A zöldséget tálalhatjuk így is:Továbbgondolás:Isten, haza, család. Ez a három érték határozza meg az életemet. Hogy milyen sorrendben? Inkább egy kör mentén elhelyezkedve
képzelem el a szavakat, mert mindegyik fontos. Azért Isten felé billen el a mérleg, de ha lázas a gyerek, természetesen otthon maradok vele vasárnap délelőtt is, nem megyek templomba. Viszont Isten az, aki a család felé fordított, amikor nagyon jól éreztem magam karrierépítő, dolgozó nőként. És Isten az, aki népeket teremtett. A Jelenések könyvében szó van az üdvözültek nagy sokaságáról "minden nemzetből és ágazatból, és népből, és nyelvből." Tehát a Biblia nem internacionalista, nem támogatja a világpolgár eszméjét. Minden jó keresztyén jó hazafi is egyben. Én legalább is így látom.
Egy írás erről a honlapomról:
http://anyacska.hu/hagyomany.php?id=content_ha3