Kakaós kocka

  • 2014.03.07.
  • 1

Több száz darabos szalvétagyűjteményemből gondos szemlézés után választottam ki ezt a szép kék-rózsaszínt. Már elfogyott a süti, mire rájöttem, hogy egyáltalán nem illik a képhez. Azért sok szeretettel adom át. Hiába, csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit.A kakaós kockát Gyenes Pálné Liduska készítette névnapi ajándékként.
Hozzávalók:
- a tésztához:




6 tojássárgájaÁbrándos stílusban




15 dkg zsír



25 dkg cukor



30 dkg liszt



1és fél csomag sütőpor



3 kanál kakaópor



3 dl tej- a habhoz:




6 tojásfehérje



25 dkg cukor



1 kávéskanál ecetElkészítés:
-tésztaA zsírt a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi anyagot a sütőport a lisztbe keverve, és jól kidolgozzuk. Közepes nagyságú tepsiben sütjük.-habA 6 tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük 25 dkg cukorral és az ecettel.A megsült tésztát bármilyen lekvárral megkenjük, ráterítjük a habot, és durvára tört dióval meghintjük. Kicsit visszatesszük a sütőbe, de vigyázzunk, hogy meg ne barnuljon. Csak száradnia kell.
Gyorsan keresünk mellé egy normális szalvétát és lefényképezzük. Egyáltalán: gyorsan lefényképezzük, mert mindjárt elfogy!xxx
A csokor az Oláh Szilvia Floral Design remeke, és a férjemtől kaptam:https://www.facebook.com/pages/Ol%C3%A1h-Szilvia-Floral-Design/482858511774245?fref=tsTovábbgondolás:
"Áldjon meg téged az Úr (Isten), és őrizzen meg téged!Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad!Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!" (4. Mózes 6.22)