Parasztkenyér

  • 2014.02.23.
  • 5

Eszti időnként meglep bennünket egy ilyen szép és finom kenyérrel.
Illik hozzá mindenféle sajt, felvágott, sonka és zöldség.Hozzávalók:










1 csomag száraz élesztő










2 csésze langyos víz










1 evőkanál cukor










3 csésze finomliszt










1 csésze rozsliszt










2 teáskanál só










3 evőkanál olvasztott vaj










1 evőkanál morzsolt rozmaringElkészítés:Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a vízzel. Mikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és kidagasztjuk. Egy órán át kelesztjük.A tésztát kettéosztjuk, és egy kivajazott tepsin cipókat formázunk belőle. Még egy órát kelesztjük.200 fokra előmelegítjük a sütőt. A cipókat megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a rozmaringgal. 25-30 percig sütjük.Recept innen:http://thegourmandmom.com/2010/07/18/peasant-bread-and-ale/Továbbgondolás:
A Miatyánk-ot majdnem mindenki ismeri. Szüleim nem voltak templomba járók, mégis megtanultam valahol.
"Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma!" - mondogatjuk. Ha valóban Istentől kérjük a mindennapit, akkor nem kell félnünk, mert meg fogja adni annak, aki vallja, hogy Atyja az Isten, és ő a megváltott gyermeke.