Szeptemberi csirkesült

  • 2013.10.21.
  • 1

Itt az ősz, a hagymák már nem olyan édesek, mint nyáron, és az almák is testesek lettek. Éppen megfelelőek egy finom, szeptemberi csirkesülthöz.Hozzávalók:20 db csirke alsó comb4-6 közepes méretű vöröshagyma, és ugyanannyi szép, savanykás alma,só,fehér bors,1 dl olaj,1 dl száraz vörösbor.Elkészítés:A combokat sózzuk, borsozzuk, és legalább fél óráig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük őket, és a közöttük lévő részt kitöltjük a nyolc részre vágott almával és hagymával vegyesen. Ráfröcsköljük a bort, közepes lángon alufólia alatt pároljuk. Amikor már félig puha a hús, levesszük a fóliát, és pirosra sütjük. Rizst vagy hasábburgonyát kínálunk hozzá.HúskrémAz sült almát és a hagymát egy kis csirkehússal botmixer segítségével pépesítjük. Kiválóan kenhető lesz és nagyon finom.Továbbgondolás:Az alma hagymával szokatlan párosításnak tűnik, de néha Isten is így tesz velünk. Két teljesen különböző egyéniséget eggyé szerkeszt a házasságban. Ha hűségesek lesznek Jézus Krisztushoz, akkor a kapcsolat megmarad és harmonikus is lehet. "...lesznek ketten egy test." (I. Mózes 2.24)