Spenótos galuska tejszínes gombaszósszal

  • 2017.05.19.
  • 6

Az Álom.Íz.Világ. blogon találtam egy csodaszép zöld színben pompázó galuskát gombaszósszal, és mivel a spenótot és a gombát is szeretem, nem volt kérdés, hogy ki is próbálom!
Hozzávalók a galuskához:3 db tojás2,5 dl víz20 dkg leveles spenót20 dkg rétesliszt25 dkg finomlisztA tejszínes gombához:25 dkg gomba1 vöröshagyma1 ek. liszt2,5 dl tejszínpetrezselyemsóborsA friss spenótot megmossuk, és egy serpenyőben, kevés olajon átforgatjuk, épp csak amíg összeesik. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítjük. A galuskához simára keverjük a tojásokat a kétféle liszttel, a spenótpürével és a vízzel. Ha a megfelelő állag eléréséhez szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy lisztet. A galuska kifőzéséhez egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd beleszaggatjuk a tésztát. Ha újra felforrt és az összes galuska feljött a víz tetejére, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, majd pici olajjal összeforgatjuk.
A tejszínes gombához a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. A gombát felszeleteljük és rátesszük a hagymára. Sóval és borssal ízesítjük, amikor megpuhult, megszórjuk egy evőkanál liszttel. Tejszínnel felöntjük és átforgatjuk, végül aprított petrezselymet szórunk bele. Ha túl sűrű lenne, vízzel higíthatunk rajta. A galuska tetejére halmozzuk és már tálalhatjuk is!