Spenótos-túrós lasagne

  • 2017.03.15.
  • 5

Hozzávalók:1 doboz fagyasztott spenótpüré25 dkg túró3-4 gerezd fokhagymasó, borsszáraz lasagne tésztaA besamelhez:3 dkg liszt3 dkg vaj3 dl tejsóborsszerecsendióA spenótot felengedjük, hozzákeverjük a túrót és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.
A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
Egy tűzálló formába tesszük a lasagne lapokat, erre rásimítunk a spenótos krémből egy adagot, majd folytatjuk a rétegezést egészen addig, amíg el nem fogy a krém. A tetejére öntjük a besamelt, elsimítjuk rajta, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett ez a recept, ajánlom a spenótos-túrós rétest is!