Karamellizált almás kakaós szelet

  • 2017.03.25.
  • 7

Karamelles-fahéjas párolt almaszeletek pihe-puha kakaós tésztán... Köszönet Gizinek a receptért!
Hozzávalók a karamelles párolt almához:3-4 db alma5 dkg margarin4-5 ek. barna cukor1 dl fehérborfahéjAz almákat megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük.
Egy serpenyőben karamellizáljuk a barna cukrot, ha már kezd folyós lenni, hozzáadjuk a margarint, kevés fahéjjal ízesítjük. Végül hozzáöntjük a bort, majd beletesszük az almaszeleteket és pár percig pároljuk. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.Hozzávalók a tésztához:13 dkg liszt12 dkg porcukor2 ek. kakaó1 kk. sütőpor1 kk. szódabikarbóna15 dkg margarin1 tk. vaníliakivonat2 db tojás1 dl tejszínA sütőport, a lisztet, a szódabikarbónát és a kakaóport összekeverjük, a margarint felolvasztjuk. A tojásokat robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, belecsurgatjuk az olvasztott margarint. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, végül beleöntjük a tejszínt, a vaníliakivonatot és elkeverjük. Egy kivajazott sütőformába simítjuk a tésztát, a tetejére rakosgatjuk a párolt almaszeleteket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt készre sütjük.A tortát tálalhatjuk a Gizi által javasolt öntettel:A megmaradt boros karamellbe szórjunk még 1-2 ek. barna cukrot és főzzük amíg besűrűsödik.
Tálaláskor a tortaszelet tetejére csorgatjuk.
Én viszont pudingot képzeltem el hozzá, ezért 1 ek. keményítőt csomómentesre kevertem kb. 1 dl tejjel, beleöntöttem a karamellbe és sűrűre főztem.

Címkék

Kakaó Alma Karamell