Kakaós Lala-kifli

  • 2017.01.24.
  • 6

Évekkel ezelőtt a Nők Lapja fórumán söpört végig a Lala kifli láz, én is többször sütöttem már, de eddig mindig sós verzióban. Most viszont kakaós vajas krémmel töltöttem, és bár nagyon szeretem a csokis-kakaós édességeket, Lala kifliből nekem ezután is a sós a nyerő. De ezt is érdemes kipróbálni, reggelire, tízóraira, vagy akár uzsonnára remek péksütemény.
Hozzávalók:70 dkg liszt1 dl tej1 dl olaj5 dkg cukor5 dkg élesztő1 pohár kefír2 tojás (1 db a tésztába, 1 db lekenni)csipet sóA hozzávalókból kenyérsütőgép segítségével tésztát dagasztunk. Ha nincs gépünk, akkor
a tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a langyos liszthez, és a többi anyaggal együtt kelt tésztát dagasztunk. Rugalmas, jól formázható tésztát kapunk. A tésztát kiolajozott kelesztőtálba tesszük és meleg helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Töltelék:

15 dkg margarin2 csapott ek. kakaópor3 ek. porcukorA margarint habosra keverjük a kakaóporral és a porcukorral.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és nyolc darabba vágjuk, cipót formálunk belőlük.
Egy darabot vékony kör alakúra nyújtunk, félretesszük és egy újabb darabot ugyanolyan méretű körre nyújtunk. Ezt a lapot megkenjük a krémmel és beborítjuk a másik kör alakú tésztával. A kört 16 cikkre vágjuk, és egyenként feltekerjük őket. A feltekert kifliket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, még 20 percig kelesztjük. Felvert tojással lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 8-10 perc alatt.
Így készítjük el a többi cipót is,
összesen 64 darab kis kiflit kapunk.