Tejszínes csokoládéfagylalt

  • 2016.09.03.
  • 9

A nyarat egy fagyival búcsúztattam, de szerencsére még most is csodás, napsütéses, meleg idő van, ezért az őszt is egy fagylalttal köszöntöm! Csokifagyi nálam bármilyen formában és mennyiségben jöhet :)), most Katuci konyhájában találtam egy tetszetős receptet, menet közben viszont változtak a mennyiségek.
Hozzávalók:12 dkg olvasztott csoki (én 10 dkg mogyorós tejcsokit és 2 dkg étcsokit használtam)3 dkg porcukor2,5 dl tejszín2 ek. kakaópor40 dkg mascarponeA csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt. Rászitáljuk a kakaóport, a porcukrot, végül belekeverjük a mascarponét és lehűtjük a masszát.
Fagyigépbe töltjük, és amikor a gép elvégezte a dolgát, már tehetjük is egy műanyag dobozban a fagyasztóba... vagy fogyaszthatjuk frissen is.