Ribizlis sütemény

  • 2016.07.06.
  • 1

A "Mimi francia konyhája" című műsorban láttam a Tv Paprikán ezt a süteményt, a pihe-puha mandulaízű kevert tésztában, két rétegben bújnak meg a fanyar ribizliszemek.
Hozzávalók:3 tojás400 g cukor180 g vaj240 g liszt1 tk. só1 tk. vaníliakivonat1 tk. mandulakivonat350 g ribizliA puha vajat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk tojásokat, a sót, a vaníliakivonatot és a mandulakivonatot. Beleforgatjuk a lisztet, majd harmadát egy gyümölcskenyér formába simítjuk, rászórjuk a ribizli felét és befedjük a tészta egyharmad részével. (Azért nem forgatjuk bele a tésztába, hogy ne törjük össze.) Jöhet a ribizli másik fele, majd az utolsó tésztaréteget is rákanalazzuk. 180 fokos sütőben kb. 40-50 percig sütjük, végezzünk tűpróbát. Ha túlzottan pirulna, fedjük le egy papírral.

Címkék

Ribizli Mandula