Mozart torta blogszületésnapra

  • 2016.04.09.
  • 0

Igazán finom tortát hoztam a blog 4. születésnapja alkalmából, aki szereti a mandula és a nutella ízét, feltétlenül készítse el! Igaz, utána a mérleget kerüljük el egy darabig, mert nagyon édes, ezért egy szelet is ütős darab!:) Mohánál találtam ezt a fantasztikus tortát, köszönet érte!Hozzávalók (egy 26 cm-es tortaformához):A piskótához:4 tojás12 dkg cukor12 dkg liszt3 dkg kakaópor2 kávéskanál sütőpor3 evőkanál olaj3 evőkanál vízA krémhez:6 tojás25 dkg cukor1 teáskanál vaníliakivonat3 evőkanál liszt3 dl tej20 dkg vaj1,5 flakon zöld színű mandulaaromamarcipán massza kb. 20 dkgfél üveg nutellaA díszítéshez:10 dkg étcsokoládéBekapcsoljuk a sütőt 180 fokra és a tortaformába két sütőpapírkorongot vágunk.A tészta hozzávalóit felezve 2 lapot sütünk a következőképpen:6 dkg lisztet elkeverünk 1,5 dkg kakaóporral és 1 kávéskanál sütőporral.
2 egész tojást 6 dkg cukorral habosra keverünk robotgéppel, legalább 10 percig. A tál oldalán belecsurgatunk 1,5-1,5 evőkanál vizet és olajat, majd óvatosan kézi habverővel keverjük el a kakaós lisztet a tojáskrémben. A formába tett sütőpapírra simítjuk és 10-12 percig sütjük.Ezalatt elkészítjük a második lap tésztáját, ha van még egy forma, akkor abba tesszük. Ha nincs, akkor a kész piskótalapot a karimát levéve a sütőpapírral kicsúsztatjuk az asztalra. Elmossuk a formát és a második adag tésztát is megsütjük.A krémhez az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliakivonattal, liszttel, mandulaaromával, felöntjük a tejjel és kis lángon állandó keveréssel besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni.