Meggyes-tejszínes dupla csokis torta - Blogkóstoló, 15. forduló

  • 2014.03.18.
  • 1

A Blogkóstoló 15. fordulójában, melynek Süni a háziasszonya, Limon blogján volt szerencsém körülnézni. Ahogy az lenni szokott, a választás nehéz volt, de olyan csodaszép volt ez a torta, hogy végül emellett döntöttem. Fél adagot sütöttem, ebből egy 16 cm-es torta lett, de az eredeti receptet másolom ide. Sajnos az enyém nem lett annyira dekoratív, ellenben nagyon finom, köszönöm a receptet!
Hozzávalók: (24 vagy 26 cm-es tortaformához)A tésztához:7,5 dkg étcsoki6 dkg vaj3 tojás6 dkg cukor2,5 dkg liszt2,5 dkg őrölt mandula2,5 dkg keményítőpici só1 csapott teáskanál sütőporA krémhez: 5 dl tejszín32 dkg tejföl10 dkg cukor1 lime leve10 dkg fehér csoki1 dkg zselatin (1 evőkanál)5 dkg vízA meggyes részhez: 15 dkg magozott meggy15 dkg víz5 dkg cukor3 evőkanál étkezési keményítőA tésztával kezdjük, a sütőt melegítsük elő 180 fokra. A vajat és a csokit mikróban olvasszuk össze. A
tojások fehérjét verjük kemény habbá, a cukrot keverjük el a tojás sárgájával, majd adjuk hozzá a csokis vajat. Keverjük bele a lisztet, keményítőt, mandulát és sütőport, majd a tojásfehérjét több részletben, óvatosan. A sütőpapírral bélelt tortaformába egyengessük el a krémet és kb. 20-25 perc alatt süssük meg, hagyjuk kihűlni.
A meggyes részhez a cukrot, 1 dl vizet és a meggyet főzzük fel, majd sűrítsük be a maradék vízzel elkevert keményítővel és hűtsük le (de nem teljesen).
A krémhez a tejszínt fél dl kivételével verjük kemény habbá. A kimarad tejszínt forrósítsuk fel mikróban, majd tördeljük bele a fehér csokit és keverjük addig, míg fel nem olvad. A vízben keverjük el a zselatint, majd óvatosan melegítsük fel addig, míg teljesen fel nem oldódik. A tejfölt és a cukrot keverjük el, tegyük bele a lime levét, majd a felolvasztott fehér csokit és a feloldott zselatint. Végül a tejszínhabbal óvatosan keverjük el az egészet.Egy magasabb tortagyűrűvel vegyük körbe a piskótát, öntsük rá a krémet (a 26 cm-es esetében nem lesz sok a krém, elég a forma magassága), majd egy kanál hátlapjával egyengessük el. A meggyes részt kanalazzuk rá, és a kanál szárával kicsit keverjük meg, hogy márványos legyen. Tegyük egy éjszakára hűtőbe, mielőtt tálalnánk.