Málnás-mascarponés brownie

  • 2019.01.26.
  • 0

Jó kis zimankó van odakint. Ilyenkor határozottan jót tesz az ember hangulatának egy finom sütemény. :) Jó sok csokoládéval, és egy kis málnával. Egy bögre forró tea mellé igazán klassz hétvégi desszert lehet. Én pedig a fotókkal csempészek nektek egy kis nyarat a télbe. :DHozzávalók egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformához:A brownie-hoz: 20 dkg étcsokoládé11 dkg vaj22,5 dkg cukor2 tojás10 dkg sima liszt2 dkg holland kakaópor1 csipet só2 ek. tejTovábbá:vaj és liszt a formáhozA mascarponés réteghez:20 dkg mascarpone15 dkg málna (lehet mirelit is)1 tojás11 dkg cukor1/2 kk. őrölt vaníliaA tálaláshoz:porcukorA brownie-hoz az apróra tört csokoládét a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk. Keverőtálba téve langyosra hűtjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és kikeverjük. Beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet, ízesítjük sóval és simára keverjük.
A tésztát vajazott, lisztezett formába öntjük, tetejét elsimítjuk.
A mascarponét kikeverjük a cukorral, az őrölt vaníliával. Hozzáadjuk a tojást, a málnát és levegyítjük.
A krémet a brownie tetejére kanalazzuk és 180°C-ra előmelegített sütőben ~50 perc alatt készre sütjük a süteményt.
A formában hagyjuk langyosra hűlni, ezután tálra téve teljesen kihűtjük. Tálaláskor meghintjük porcukorral.