Olasz sült tojás

  • 2018.08.11.
  • 4

Ez egy roppant egyszerű, de nagyon finom étel. :) Amíg előkészülünk, a sütő is bemelegszik. 10 perc alatt megsül, addig hűsölünk egy limonádéval és már ehetünk is. :)Hozzávalók 2 személyre:5 dkg füstölt, húsos szalonna 1 vöröshagyma1/2 piros húsú kaliforniai paprika3 gerezd fokhagyma3 dl paradicsompüré (8,5 ref %-os)2-3 szál friss oregánó2-3 szál friss bazsalikomsóbors2 nagy tojás5 dkg reszelt sajtA tálaláshoz:pirított kenyérszeletekAz apró kockákra vágott szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát és a vékonyra szelt fokhagymát, majd közepes lángon néhány percig együtt pirítjuk.
Fűszerezzük, felöntjük a paradicsompürével és kis lángon összefőzzük.
A paradicsomos ragut elosztjuk két sütőtálkában. A tetejükre egy-egy tojást ütünk, megszórjuk reszelt sajttal és 220°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük az ételt. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.A receptet megtaláljátok a Kifőztük júliusi számában is. :)