Csokoládés habkeksz

  • 2018.06.06.
  • 7

A keksz, ami nem is igazán keksz inkább habcsók. ...vagy habcsókkeksz. ...vagy mégis inkább habkeksz. ...na jó, ezt nem ragozom tovább. :D Egy biztos, nálunk nagy kedvenc lett. Könnyű, ropogós, nagyon csokoládés -nagyon édes-, és amilyen egyszerű, olyan finom. Csokoládé- és habcsókkedvelőknek bátran ajánlom kipróbálásra. :)Hozzávalók:12 dkg tojásfehérje35 dkg porcukor3 dkg holland kakaópor10 dkg étcsokoládé2 evőkanál étkezési keményítő1 teáskanál 10%-os ecetA tojásfehérjét az ecettel elkezdjük habbá verni. Közben apránként hozzáadjuk a porcukrot.
Mikor szép sima a hab, beledolgozzuk a kakaóport, az étkezési keményítőt és az apróra vágott csokoládét.
A tésztából sütőpapírral bélelt tepsire teáskanálnyi halmokat adagolunk, egymástól 4-5 cm távolságra. A kekszet 180°C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapíron hagyva ~20 percet pihentetjük. Ezalatt kihűl, megszilárdul így a papírról könnyedén leszedhető. Jól záródó dobozba téve napokig eláll.A receptet megtaláljátok a Kifőztük májusi számában is. :)Ötlet innen: Pinterest