Áfonyás-mandulás mini torta

  • 2018.04.18.
  • 6

Ezek a mini torták amilyen egyszerűek, olyan finomak. :D Nagyon szeretem az áfonyát, így aztán nem meglepő, hogy ezekbe a sütikbe is csempésztem egy keveset. Igaz, most még lekvár formájában, mert a frissre még várni kell. A krém töménynek tűnhet -az is :D- de az áfonya fanyarsága klasszul ellensúlyozza.Hozzávalók 4 db 8 cm átmérőjű pudingformához:A tésztához:10 dkg sima liszt4 dkg finomra őrölt mandula10 dkg cukor0,8 dl olaj2 tojás6 g sütőpor1 csipet sóA formákhoz:vajsima liszt A krémhez:15 dkg vaj20 dkg porcukor10 dkg mascarpone2 ek. áfonyalekvárA díszítéshez:pirított szeletelt mandulaA tésztához a tojást a cukorral és az olajjal elhabarjuk.
A száraz hozzávalókat tálba mérjük, hozzáadjuk a tojásos keveréket és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
A masszát a vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben ~20 perc alatt készre sütjük. A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük.
A tortaalapok közepéből kiskanállal kiszedjük a tésztát.
A krémhez a vajat, a mascarponét, és a porcukrot kihabosítjuk. 4 evőkanálnyit kikeverünk az áfonyalekvárral és ezzel a krémmel töltjük meg a torták közepét.
A maradék mascarponés krémet csillagcsöves habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a süteményeket. A tetejükre szeletelt mandulát szórunk, tálalásig hűtőben tartjuk.A r